Segítsen magának vagy valaki másnak szerencsejáték-függőséggel

Magyarország évente 6,8 millióan fogadnak ilyen vagy olyan formában. A lakosság 39%-át képviseli. A túlnyomó többség számára ez egy ártalmatlan és szórakoztató szórakozási forma. Egy kisebbség azonban problémákkal küzd, és a szerencsejáték-függőség áldozatává válhat. Ez a kisebbség számára íródott a Gambling ORB cikke.

Magyarország az online fogadási szcéna azt jelenti, hogy az emberek bárhol is fogadhatnak – még akkor is, ha éppen úton vannak.

Ha Ön vagy valaki ismerőse problémás fogadás jeleit mutatja, fontos, hogy azonnal kérjen segítséget az online szerencsejátékokhoz. Ebben a cikkben mi itt, a GamblingORB-nál megvizsgáljuk, milyen figyelmeztető jelekre kell figyelni, és milyen lehetőségek állnak rendelkezésére a helyzet orvoslására.

Mit tesz a szerencsejáték-függőség Önnel, barátaival, szeretteivel és társasági életével

szerencsejáték-függőség segítségMagyarország van a világ egyik legrosszabb szerencsejáték-függőségi problémája . Az egy főre jutó átlagos veszteség 1300 AUD. Ez a szám 21 000 dollárra ugrik a problémás szerencsejátékosok esetében. Mivel a lakosság csaknem háromnegyede valamikor egy év alatt tétet köt, a szerencsejáték-függőség kockázata nagyon is valós.

A problémás szerencsejáték következményei közé tartozik mind az eszközök, mind a pénz elvesztése. A szenvedélybetegek olyan eszközöket adhatnak el, mint például autók és otthonok. Nagy adósságot halmozhatnak fel. Gyakran kölcsönöznek pénzt a kölcsöncápáktól. Néha a szerencsejáték-függők pénzt kezdenek el lopni munkahelyükről, barátaikról és családjukról.

A hazugság normává válik, mivel a szenvedélybetegek igyekeznek elrejteni problémáikat. Ez a fajta viselkedés rombolja a bizalmat és a kapcsolatokat

Nem könnyű egyedül abbahagyni a szerencsejátékot . A munka vagy az iskola elkerülhetetlenül szenved. A további pénzvesztés és a növekvő adósság miatti növekvő stressz veszélyezteti az érzelmi jólétet. A szenvedélybetegek szeszélyessé válnak, és nagy szorongásnak vannak kitéve, ami pánikrohamokhoz vezethet.

Az magyar szerencsejáték-szakértő segítségét kérni a legjobb megoldás.

A szerencsejáték-függőség jeleinek észlelése

A szerencsejáték-függőség jeleinek észleléseA szerencsejáték-függőség jeleit általában könnyebb észrevenni másokban, mint önmagadban. Az emberek hajlamosak figyelmen kívül hagyni a problémás kérdéseket, vagy kifogásokat keresnek nekik, amikor magukba néznek.

Pénzügyi jelek, amelyekre figyelni kell

A pénzügyi problémák általában a szerencsejáték-probléma első megnyilvánulásai.

 • Ha egy bankszámlát osztozik valakivel, aki szerencsejáték-függőségben szenved, észreveheti, hogy ok nélkül vonnak ki pénzt. Eltűnhet a ház körül a takaréküvegekben, pénztárcákban és pénztárcákban maradt pénz.
 • Ha a szenvedélybeteg nem talál pénzt heverni, akkor értékes tárgyakat zálogba adhat otthonában.
 • Ha úgy találja, hogy nem fér hozzá a bankszámlakivonatokhoz, vagy kifizetetlen számlákkal és végső emlékeztetőkkel találkozik – mindezek a dolgok szerencsejáték-probléma jelei lehetnek.

Ha Ön vagy egy ismerőse a fenti tünetek bármelyikét észleli, hívja fel a szerencsejátékosok segélyvonalát tanácsért.

Hangulati és viselkedésbeli változások

Ahogy korábban említettük, a fogadásfüggő magyar általában hangulati és viselkedésbeli változásokon mennek keresztül. A jelek, amelyekre figyelni kell:

 • Kommunikáció hiánya és visszahúzódó
 • Kitűnő funkcionalitás a munkahelyen
 • Aggodalmasnak tűnik vagy ok nélkül izgatottság jeleit mutatja.
 • Tehetetlennek, frusztráltnak vagy depressziósnak tűnik, vagy öngyilkossággal fenyegetőzik.
 • Változások a mindennapi szokásokban, beleértve az étkezést, az alvást és a libidót
 • Mások feletti irányítás megszerzésének kísérlete vagy manipulálása.
 • Túl báj vagy fenyegető

A hangulat- és viselkedésváltozás nagyon felzaklathatja a közeli barátokat és szeretteit. Az ilyen típusú tünetek a szerencsejátékkal kapcsolatos tanácsadáson keresztül kezelhetők.

Nézze meg, mit kezdenek a kényszeres szerencsejátékosok az idejükkel

Ha valakinek szerencsejáték-függősége van, annyi időt tölt a fogadással, amennyit csak tud. Ezt a többletidőt valami más rovására fordítjuk, ezért ügyeljen a következőkre:

 • Rendszeresen hiányzik a társasági összejövetelekről, és nem hajlandó megmagyarázni, miért.
 • Ismételt késés a találkozókról
 • Rendszeresen kivenni a munkából a szabadságot.
 • A szükségesnél több időt vesz igénybe a rutinmunkák elvégzése.

Az magyar, akik megpróbálják elrejteni a kényszeres fogadási zavart, nagyon találékonyak lehetnek. Meg kell próbálniuk megmagyarázni hiányzásukat. De ha meg akarod mutatni valakinek, hogyan hagyd abba a szerencsejátékot, akkor át kell tudnia látni ezeket a kifogásokat, még akkor is, ha ez a valaki te vagy, és te magad keresed ki ezeket a kifogásokat.

Különféle módszerek, amelyek segítségével legyőzheti a szerencsejáték-függőséget

A szerencsejáték-problémákkal küzdő magyar számos lehetőség közül választhatnak, amikor megpróbálják kivenni az irányítást. Tudsz:

 • Érdeklődjön a szerencsejátékok segélyvonalán az 1800 858 888-as számon
 • Vegye fel a kapcsolatot egy olyan támogató szervezettel, mint a Szerencsejátékosok Anonymous
 • Beszéljen pénzügyi tanácsadóval

Megpróbálhat beszélni olyan személlyel is, akiben úgy érzi, megbízhat. Lehet, hogy a család vagy a háztartás tagja. Lehet ez egy közeli barát, egy közösségi vezető, az Ön orvosa és más egészségügyi szakember.

motiváció a szerencsejáték abbahagyásáraFontos, hogy legyen motiváció a szerencsejáték abbahagyására . Valamilyen külső segítség nélkül a szerencsejátékról való önálló leszokás megtanulása általában kudarccal végződik.

Ne gondolja, hogy nincs szerencsejáték-problémája, mert csak az online pokikra ragadt ki. Nem számít, hogy milyen típusú játékok vagytok rabja. Ez lehet blackjack, rulett, póker vagy poki. Megpróbálni leküzdeni a poénfüggőséget, ugyanaz, mint bármilyen fogadási kényszer legyőzésére.

Első hívása az online szerencsejátékkal kapcsolatos segítségnyújtás. Az olyan szervezetek, mint a Gambling Help Online , támogatást nyújtanak mindenkinek, akit a szerencsejáték érint. Mi itt, a Gambling ORB tudunk tanácsot adni és a helyes irányba mutatni, de végül is csak Ön tud megfelelő lépéseket kezdeményezni.

Keressen tanácsadási és terápiás lehetőségeket

Magyarország a szerencsejáték-függőség enyhítésére az magyar kormány elindította a nemzeti önkizárási nyilvántartást. Az önkizárás azonban nagyon is végső megoldás. Jobb tanácsadással és terápiával kezdeni.

abbahagyni a szerencsejáték-problémátNem olyan rossz, mint amilyennek hangzik. Az olyan szervezetek, mint a Gambling Help Online, amelyre az imént hivatkoztunk, lehetőséget kínálnak arra, hogy élő online csevegést folytathassanak egy szakemberrel, amikor Ön csak akarja. Valóban hasznosnak bizonyulhat.

Ezek a tanácsosok mind szakemberek. Előfordulhat, hogy egy független szakemberrel való személyes és bizalmas beszélgetés valóban segíthet. Ez a másik személy új és objektív szemszögből tekintheti az Ön egyéni helyzetét, és speciálisan képzett a problémás fogadók értékelésében és elemzésében.

Ahogy korábban is mondtuk, az magyar szerencsejátékosok nagyon független emberek, de az online szerencsejátékkal kapcsolatos segítség ilyen módon eloszlathatja a megbélyegzést, és sokkal kevésbé ijesztő, mivel ez egy bizalmas, biztonságos online folyamat.

Akár e-mailben is elindíthatja a labdát.

Az online tanácsadás előnyei és hátrányai

A profikA Cons
Kényelmes és rugalmasA gépelt vagy szöveges kommunikáció félreértelmezhető
Nincs várólista, nincs utazás és nincs költségA gépelési sebesség vagy a szinkronból való kilépés frusztráló lehet
Nyitott mindenki számára, akit a szerencsejáték érintNem alkalmas sürgős, krízishelyzetekre

Az orvosi kezeléstől való félelem leküzdése

Az orvosi kezelés gondolata talán nem vonzó egyes magyar szerencsejátékosok számára, de valóban segíthet.

hagyja abba a szerencsejátékot egyedülA kognitív viselkedésterápia (CBT) felhasználható a szerencsejáték logikája mögé való kilépésre, olyan dolgokat vizsgálva, mint például annak esélye, hogy egy személy elnyerje a szerencsével kapcsolatos hiedelmeit, ha ügyesen próbál játszani nem szakképzett alapú játékokban.

Ami a szerencsejáték-függőséggel kapcsolatos egyéb problémákat illeti, mint például a szorongás, a depresszió és a társadalmi kiközösítés, a pszichológiai terápiák nagyon hasznosnak bizonyulhatnak.

A pénzügyi tanácsadóval folytatott beszélgetés az adósságelszámolás alternatíváinak felkutatásában is segíthet.

Vegyen részt a csoportterápiában

szerencsejáték csoportterápiaA csoportterápia egy másik lehetőség, ha a szerencsejáték-függőségről van szó. Ha nem szeretne az online utakon járni, akkor mindig kezdje azzal, hogy beszéljen orvosával, és ha szükséges, beutalót tud küldeni egy megfelelő pszichológushoz.

Csoportos pszichoterápiás foglalkozások szervezhetők, ahol szakmai irányítás mellett megbeszélheti problémáit és megbeszélheti a lehetséges terápiákat társaival.

Hagyja abba a szerencsejátékot örökre az önkizárás révén

örökre hagyja abba a szerencsejátékot önkizárássalAz önkizárás az utolsó lehetőség, ha szerencsejáték-függőséggel küzd. Valójában csak akkor szabad bevenni, ha az összes alternatívát kimerítette. Azt fogja tapasztalni, hogy minden vezető magyar online kaszinó rendelkezik önkizárási eljárással. Ha úgy érzi, hogy ez az egyetlen lehetőség az Ön számára, felveheti a kapcsolatot a kérdéses online kaszinó online szerencsejáték-támogató csapatával, és felveheti magát a kizárási listára.

Ez a kaszinótagság törlését vonja maga után, ha úgy döntött, hogy teljesen kizárja az adott platformról. Egyes magyar szerencsejátékosok azonban úgy döntenek, hogy csak bizonyos játékokat tiltanak be vagy zárnak ki magukból.

Egyes platformokon lehetőség van napi, heti vagy havi befizetési limitek beállítására . A gyakorlatok kaszinóról kaszinóra változnak.

Az magyar nemzeti önkizárási nyilvántartás

A GamblingORB korábban említette Magyarország nemzeti önkizárási nyilvántartását. Ez egy önkéntes folyamat, amelynek során minden magyar, aki úgy érzi, hogy fogadási problémája van, eltilthatja magát az államhatárokon átnyúló interaktív fogadási szolgáltatásokban való részvételtől, legalább három hónaptól örökre.

Úgy gondolják, hogy hamarosan elindítják. Az önkizárás mellett a szerencsejáték-függőséggel küzdő magyar fogadók a közvetlen online szerencsejáték-hirdetésekből és promóciókból is kizárásra kerülnek. A regisztrációt követően a játékost minden magyar kaszinóból kitiltják a kiválasztott kaszinó végéig, egészen a kizárási időszak végéig. A művelet nem vonható vissza.

Minden magyar online platformon kettő felel meg a jogszabályoknak, amint azok hatályba lépnek.

Egyéb nemzeti önkizárási programok

hogyan lehet abbahagyni a szerencsejátékotSzámos más országban már működik hasonló program. Az Egyesült Királyságban például létezik a Gamstop program , amely az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága által engedélyezett összes brit online fogadási platformra vonatkozik. A Svéd Szerencsejáték Felügyelőségnek van egy hasonló, Spelpaus .

Ezeknek az önkizáró programoknak van egy közös pontja. Megtiltják a játékosoknak, hogy hozzáférjenek a nemzeti engedélyező testületeik által engedélyezett webhelyekhez. Mindazonáltal nem akadályozhatják meg a játékosokat abban, hogy hozzáférjenek olyan online kaszinókhoz, amelyeket nem saját maguk engedélyeztek.

Egyéb, személyre szabott szerencsejáték-tiltó programok

Az online szerencsejátékokhoz speciális programok, például a Gamban és a Gamlock . Ezek a programok nem országspecifikusak. Segítségükkel kizárhatja magát a fogadási oldalakról szerte a világon. Ezek a programok gyermekfelügyelettel is rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy megtagadja a szerencsejáték-függőséggel küzdő gyermekek hozzáférését az online fogadási platformokhoz.

Diszkrét segítség a szerencsejáték-függőséggel kapcsolatban

szerencsejáték-tanácsadásSenki sem szereti beismerni, hogy szerencsejáték-függősége van. Ezt nem akarják sugározni. Ezért számos anonim segítő szervezet jött létre. Természetesen a szerencsejáték-probléma nem csak Magyarország probléma, ezért világszerte sok országban vannak ilyen típusú ügynökségek.

Világszerte elérhető névtelen segítő szervezetek

A Gambling Orb-nál tett elkötelezettségünk részeként, hogy segítsünk az embereknek megtudni, hogyan lehet abbahagyni a szerencsejátékot vagy ellenőrizni a fogadási tevékenységeket, örömmel teszünk közzé részleteket a következő ügynökségekről.

Névtelen Szerencsejátékosok

Az Anonymous Szerencsejátékosok 1957-ben alakult, és a bolygó minden részén vannak képviselői. A csatlakozni kívánó fogadók egyetlen minősítése az, hogy motivációra vágynak és szükségük van arra, hogy abbahagyják a szerencsejátékot vagy irányítsák azt. Van egy 12 lépésből álló programjuk, amelybe a szerencsejátékosok belefoghatnak fogadási tevékenységeik kezelésére. érheti el http://www.gamblersanonymous.org/ga/ címen .

A Problémás Szerencsejátékok Nemzeti Tanácsa

Az NCPG egy jótékonysági szervezet, amely szerencsejáték-függőségben szenvedőket és családjaikat segíti az Egyesült Államokban. Semmilyen kapcsolatban nincs a fogadási ágazattal. Weboldaluk információkat és segítséget tartalmaz, amely államonként elérhető. Weboldaluk a http://www.ncpgambling.org címen érhető .

A táblázat a világ többi szerencsejáték-függőséggel foglalkozó ügynökségével kapcsolatos elérhetőségeket tartalmazza.

OrszágSzervezetElérhetőségeit
Argentínawww.juegoresponsable 0800-333-0333,
AustriaSpielsuchthilfe(1) 544 13 57
BelgiumVAD02 423 03 33
BrazilJogadores Anônimos(11) 3229-1023
CanadaProblemGambling1-866-531-2600
ChilePsicólogos Ludopatía Chile9 222 3860
FranceIFAC+ 33 (0)2 40 84 76 20
GermanySpielen mit Verantwortung: Glücksspielsucht0800-1 37 27 00
ItalyTVNGA800 55 88 22
NetherlandsAGOG0900-2177721
NorvégiaA segélyvonal 800 800 40
PortugáliaFelelősségteljes játék 213 950 911
SpanyolországFEJAR 900 200 225
SvédországA támasztóvonal 020-819 100
SvájcSvájcot keresem 021 321 29 11

Hasznos segélyvonal számok magyar szerencsejátékosok számára

Ez szerencsejáték ORB -cikk azokra a fogadókra összpontosít, akik online szerencsejátékkal kapcsolatos segítséget keresnek Magyarország, ezért íme néhány webhely-részlet, reméljük, hogy hasznosnak találja majd.

Segítség egy szerencsejáték-függő barátnak

online szerencsejátékok támogatásaPróbálj meg nem hagyni, hogy a harag vagy a frusztráció elhatalmasodjon. Fontos, hogy ne tűnjön fenyegetőnek vagy ítélkezőnek.

Soha ne ajánlja fel valaki másnak a szerencsejáték okozta tartozásait. Rossz precedenst teremthet. Jobb megközelítés a pénzügyi tanácsadás javaslata.

Megpróbál valakit meggyőzni arról, hogy segítségre vagy kezelésre van szüksége

Az egyik legnehezebb dolog meggyőzni magát vagy valaki mást, hogy segítségre van szüksége. Ez. Azonban az egyetlen út előre

Vissza a tetejére